Hoppa till innehåll

Årets Näringslivspris går till Hotell Vellingebacken och Wrethov Music

Idag överraskades Anderz Wrethov och Johanna Elkesdotter Wrethov av kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler och näringslivschef Annica Carlstedt. Tillsamman mottog makarna Wrethov Vellinge kommuns näringslivspris 2023. Priset kommer att delas ut på näringslivsgalan #stjärnkväll den 11 maj på Badhytten

Motiveringen lyder: Vinnarna av Vellinge kommuns näringslivspris 2023 är en kreativ och lokalt engagerad företagarduo som knappast tar det piano. I den solcellsdrivna studion, som Anderz och Johanna byggt i anslutning till sitt familjeägda hotell, produceras hållbara hits som spelas och toppar listor över hela världen.
Varje sommar bjuder de in eliten bland Sveriges musikproducenter och artister till writing camp och tillsammans komponerar de ljuv musik som ljuder långt bortom Vellingebacken och de skånska fälten. Inte mindre än åtta låtar i Melodifestivalen 2023 har skrivits hos Wrethovs, varav Anderz har varit med och skrivit fem! Anderz var även en av upphovsmännen bakom John Lundviks och Tusses tidigare vinnarlåtar.
Makarnas affärsmässiga och internationella framgångar kombineras med ett generöst lokalt engagemang, inte minst när det gäller att inspirera barn och unga i deras musicerande. De är goda ambassadörer för Vellinge kommun och det är en ära att få dela ut kommunens näringslivspris till Anderz Wrethov och Johanna Elkesdotter Wrethov, Wrethov Music AB!

Publicerad:
24 mars, 2023