Hoppa till innehåll

Naturmagasinet - djur i fokus

Gör upp eld med tändstål, måla ett gemensamt djurkonstverk, gå tipsrunda och skräpjakt på stränderna. Häng med på flera roliga aktiviteter vid Naturmagasinet under sportlovsveckan.

Temat för sportlovsveckan kommer (som alltid) fokusera på hållbarhet och miljökunskap, den här gången med fokus på djur som lever i den svenska naturen.

Aktiviteterna kommer att pågå mellan mån-tors kl 10-15 och fre 10-13 vid Naturmagasinet nere i Falsterbo (Siegburska vägen 6).

Tipsrunda

En ny digital tipsrunda med fokus på Sveriges fauna. Sträckan kommer att vara densamma som tidigare och beräknas ta ca en timme att genomföra. Detta innebär att du laddar ner appen ”tipsrundan”, och därefter får du upp en karta i din mobil som du sedan följer. När du kommer tillräckligt nära (30 m) så registreras frågan via GPS, i din telefon.

Rundan kan genomföras under hela veckan och för de två bästa resultaten utlovas fina ”återvunna” priser.

Eld med tändstål

Vi kommer att lära oss hur man gör upp eld med tändstål. Gör upp eld och koka ditt eget te eller chokladvatten.

Måla väggtavla

Var med och måla en stor väggtavla med Sveriges fauna som motiv. Alla som vill får fylla i tavlan efter egen förmåga och inspiration. Tillsammans skapar vi ett gemensamt djur-konstverk. Penslar och färg finns på plats.

Skräpjakt

Vi ger oss ut på skräpjakt. Vi kommer som vanligt under veckan att sanera stränderna från skräp och området runt omkring.

Utöver priser till tipsrundan kommer det även lottas ut priser till alla som medverkar på de andra aktiviteterna. Hela veckan kommer vi dessutom bjuda på grillad ekologisk och vegansk korv med bröd, varm choklad och kaffe.

Publicerad:
9 februari, 2023