Hoppa till innehåll

Vattenläcka

Vi har en pågående vattenläcka som berör fastigheter i Södra Åkarp, Vattle by,
Västra Ingelstad, Östra Grevie och Arrie.
Fastigheter i dessa orter kommer att vara utan vatten under en period under eftermiddagen. Läs uppdateringar i servicemeddelande på Vellinge.se.

Vattenposter finns vid folkhögskolan, Månstorsps Ängar och Arrie kyrka.

Tekniska problem med trygghetslarm

Just nu har vi tekniska svårigheter att svara på trygghetslarm i Skanör/Falsterbo. Trygghetslarmen går fram till hemtjänst men de kan inte svara på larmet. För att åtgärda detta kommer personal ringa upp på telefon och om vi inte får tag i berörd person åker personal ut.

Vi arbetar på att lösa problemet.

"Antikrundan" vinner pris som årets Trygghetsambassadör

Det glada gänget "Antikrundan" vinner årets Trygghetsambassadör

MicrosoftTeams-image (10).png

Fr.v. Sanna Quirico Rosenqvist- trygghetschef Vellinge kommun, Roland Ripmark- pristagare, Carina Wutzler (M) Kommunstyrelsens ordförande, Boo Axelzon- pristagare

För sitt fantastiska engagemang att skapa trygghet i ett helt bostadsområde.

Varje morgon går de sin runda. De samverkar för att förhindra inbrott. De för dialog med grannar och försäkrar sig om att inget märkligt skett i området. Ser de något som verkar misstänksamt rycker de ut direkt.

Vid flera tillfällen har de förhindrat inbrottstjuvar att kunna fullfölja sin plan och de ställer alltid upp när grannar behöver ett extra vakande öga över hus och tomt.

Det glada gänget kallar sig för Antikrundan och skapar trygghet och gemenskap i hela bostadsområdet tack vare sitt engagemang för trygghet och säkerhet.

Antikrundan består av : Boo Axelzon, Roland Ripmark, Tord Bohlin, Kaj Nordin och Peter Jeppsson (gästande medlem)

Publicerad:
23 november, 2022