Hoppa till innehåll

Sundsgymnasiet - enda gymnasium i Sverige som utses till Microsoft Showcase-skola

Sundsgymnasiet fortsätter utmärka sig nationellt. Skolan är nu en del av en liten grupp framgångsrika skolor internationellt som genom innovativ undervisning i världsklass exemplifierar framtidens undervisning. Microsoft Showcase School-programmet är ett program för skolomvandling och ett globalt community med pionjärskolor runt om i världen.

Showcase school.png

Programmet är en möjlighet att samarbeta med Microsoft och likasinnade skolledare runt om i världen för att fördjupa och utöka utbildningsomvandlingen. Showcase Schools skapar studentcentrerade, integrerande och inkluderande upplevelser som inspirerar till livslångt lärande, vilket stimulerar utvecklingen av viktiga framtidsklara färdigheter så att eleverna får möjlighet att uppnå mer.

Vi är glada att Microsoft uppmärksammar Sundsgymnasiets engagemang och vårt dagliga arbete med innovation och digitalisering. Det är ett långsiktigt arbete över de senaste åren kring utvecklandet av våra arbetssätt i en digital miljö som lett fram till detta. Vi är ett starkt team som driver detta tillsammans, säger biträdande rektor Josef Holmqvist med ansvar för bland annat digitalisering och entreprenörskap.

Som rektor på Sundsgymnasiet kan jag inte bli annat än stolt och imponerad över hur mina kollegor dagligen arbetar innovativt med digital undervisning. Jag känner stor tilltro till att eleverna på Sunds har de bästa förutsättningar att möta framtidens utmaningar och möjligheter. Genom samarbeten som detta med Microsoft så höjer vi ribban ytterligare, säger Jimmy Sjöstedt rektor på Sundsgymnasiet.

Samarbete mellan näringsliv och skola, utveckling av digital undervisning och inte minst kollegialt lärande är bra exempel på vårt arbete med framtidssäkrad utbildning, där Sundsgymnasiet nu tar ett viktigt steg framåt, säger Gustav Schyllert, utbildningsnämndens ordförande

Publicerad:
20 september, 2022