Hoppa till innehåll

Eleverna på Tångvallaskolan gör egen valkompass

Snart är det val i Sverige och i skolorna får eleverna lära sig allt om demokratin och partierna. På Tångvallaskolan i Vellinge har elever och pedagoger tagit lärandet ett steg längre. Skolan har sedan många år projektbaserad inlärning där ett fokusområde genomsyrar flera olika ämnen.

På bilden syns Edith Kjellker, Mette Lindqvist och Arvid Nordblad som går i årskurs nio.

Inför valet så samarbetade pedagogerna inom framförallt samhällskunskap och matematik i skapandet av en valkompass. Eleverna lärde sig snabbt att programmera i excel och sedan tillfördes information om partierna från samhällskunskapen. Resultatet blev egna valkompasser som ger en indikation om vad eleven kan tänkas vara intresserad av.

- Vi har arbetat med projektbaserat lärande länge. Nu inför valet så kom arbetslaget på att vi kunde göra egna valkompasser. Med enkla medel har barnen fått lära sig att programmera samtidigt som de lär sig matematik och grunderna i demokrati, säger Ola Tindberg, mattelärare på Tångvallaskolan.

IMG_13514.jpg

Publicerad:
1 september, 2022