Hoppa till innehåll

Diana Roik från Vellinge är Årets Gastronomiska Rektor

White Guide delar varje år ut priser till restauranger av högsta klass i Sverige. White Guide har även en tävling för matlagning inom offentlig sektor. Stora Hammars skola i Höllviken var nominerad i flera klasser och kammade hem en seger i kategorin Årets Gastronomiska Rektor.

Nomineringskriterierna lyder som följer - De som vill vinna det här priset måste bevisa att hen förstår och främjar kopplingen mellan en god måltid och goda studieresultat samt är lyhörd för både kökspersonalens och matgästens behov.

Motiveringen till att Diana vinner 2022 lyder - ”För att du insett den pedagogiska kraften i skolmåltiderna i allmänhet och ”ditt” skolkök i synnerhet. För att du hellre säger ”ja” än ”nej” till nya projekt. Men framför allt, för att du omöjligt kan hålla dig borta från skolrestaurangen!”

Det är fantastiskt att få ett pris av White Guide för den fina maten vi har på skolan. Det är smickrande för mig men jag vill verkligen inkludera hela verksamheten i priset, säger Diana Roik rektor på Stora Hammars skola.

Publicerad:
21 september, 2022