Hoppa till innehåll

Vellinge kommun utvecklar Västra Hamnplan

På kommunstyrelsens möte den 7 juni fattades beslut om att skriva ett arrendeavtal med Sjöfartsverket för Västra Hamnplan vid Falsterbokanalen. Kommunen kommer då att ha rådighet över hamnen och kan tillsammans med Båtklubben och andra aktörer tillsammans utveckla och förädla området. Arrendeavtalet avser 25 år med möjlig förlängning på 25 år.

I och med att kommunen tar över området så kan vi satsa och utveckla området till ett bredare besöksmål. Vi vill ha en levande plats och miljö som välkomnar inte bara båtägare. Vi vill att alla kommer dit och njuter den havsnära miljön. Redan i sommar gör vi en första satsning med en strandbar men det är bara en försmak på vad framtiden kan bära med sig, säger Carina Wutzler kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.

Vi är glada över den här lösningen. Hamnområdet kan utvecklas på ett attraktivt sätt i kommunens regi samtidigt som vi på Sjöfartsverket istället kan fokusera på de delar som ligger närmre vår verksamhet, som underhåll av kanalen och de övriga farlederna, säger Johan Winell, affärsområdeschef på Sjöfartsverket.

För Båtklubben är detta en glädjens dag. Vi har väntat länge på få möjlighet att göra Västra Hamnplan till en attraktiv plats. Vi kan nu tillsammans med kommunen göra en rad förbättringar. Vårt fokus är våra ungdomar som lär sig segla och alla våra medlemmar med eller utan båt, gästande båtar och husbilar men vi önskar såklart också att allmänheten kommer att besöka området i större omfattning, säger Patrik Meynert, ordförande i Båtklubben.

Publicerad:
8 juni, 2022

För kommentarer

Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande Vellinge, 040 42 50 00 

Patrik Meynert, ordförande Båtklubben, Patrik.Meynert@yahoo.com

Johan Winell, Sjöfartsverket, Johan.Winell@Sjofartsverket.se