Hoppa till innehåll

Anlagd brand vid kommunhuset

Natten mellan lördag och söndag larmades polis och brandkår till kommunhuset i Vellinge av ett automatiskt brandlarm. Räddningstjänsten påträffar en krossad ruta och att det gjorts ett försök att anlägga en brand. Enligt polisens händelsenotis så söktes området av med hund. En anmälan om mordbrand har upprättats.

- Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Alla attentat av den här karaktären är ett attentat mot svensk demokrati. Vi har inte kännedom om någon aktuell hotbild mot kommunen men kommer att följa detta noga. Vi ber också allmänheten att tipsa polisen om iakttagelser gjorts i samband med brottet, säger Charlotte Unosson kommundirektör i Vellinge.

För kommentarer av kommunledningen kontakta kommunikationschef Gustaf Lorentz 0733555724

Publicerad:
20 februari, 2022