Hoppa till innehåll

Årets samhällsbyggnadspris 2021

Vellinge kommuns samhällsbyggnadspris delas ut för insatser inom områdena miljö, arkitektur och samhällsbyggnad. Vinnaren av 2021 års samhällsbyggnadspris: Gösen 11, Krakaugatan 1, Vellinge.

Igår överraskade kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) familjen Barkfors i Vellinge för att berätta att de tilldelats Vellinge kommuns samhällsbyggnadspris 2021.

När familjen köpte huset i april förra året hade det stått bortglömt i flera decennier, fram tills nu har det pågått en tidtypisk renovering av fastigheten och huset har fått tillbaka den charm det en gång hade.

Gösen 11 byggdes 1930. Byggherre var Stenhuggaren Karl Johan Henriksson och Arkitekt var Aug Ohlsjon. När huset byggdes var Vellinge en by, väster om Krakaugatan 1 var det åkermark. Byggnadstraditionen var tjugotalsklassicism med en förankring i det traditionella byggandet.

Vinnarna av samhällsbyggnadspriset får en prissumma på 10 000 kr. Samhällsbyggnadspriset delas ut i december på Kommunfullmäktige av Kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad:
2 december, 2021