Hoppa till innehåll

Årets pedagog 2021

Årets pedagog 2021 ​är utbildningsnämndens årliga stipendium till en framstående pedagog. I år tilldelas priset Nina Sandberg, förskollärare på Skanörs förskola.

Motiveringen löd:

"Nina är en förespråkare för utomhusaktiviteter och använder alla tillfällen att på ett lekfullt vis ge barnen insikter och kunskaper om naturen och dess kretslopp. Nina har en förmåga att fånga barnen i stunden och ett förhållningssätt som är tillåtande, öppet för kreativitet med socialt samspel i fokus. Hon låter barnen ställa hypoteser och prova sig fram och ser till att alla barn får svar på sina frågor och ser till att inlärning har skett. Hon är väl insatt i hur barn med särskilda behov kan behövas stödjas. Nina leder gärna de kollegiala träffarna, där hon på ett engagerat och entusiastiskt vis förmedlar sitt kunnande inom specialpedagogik. Hon skapar positiv energi och har lätt till skratt som smittar."

Stipendiet utses av nämnden och är på 10 000 kronor.

Publicerad:
3 december, 2021