Hoppa till innehåll

Nytt EU-kontor välkomnar invånare i sydvästra Skåne

Ett nytt så kallat Europa Direkt-kontor i Lund, med upptagningsområde i hela Sydvästra Skåne, ger fler medborgare i regionen möjlighet att ta del av möjligheterna med det europeiska samarbetet

Europa Direkt (EDIC) är ett nätverk av informationskontor som drivs av EU-kommissionen och Europaparlamentet på cirka 400 platser runtom i Europa och Sverige. De fungerar som lokala informationskontor som hjälper allmänheten att navigera bland EU:s regelverk, dokument, fonder och program.

Kontoren är fristående från kommissionen och verksamheten ska styras efter lokala prioriteringar och behov. Syfter är att involvera allmänheten i EU-frågor genom att skapa en beständig miljö för nätverkssamarbete. Genom att främja en bättre förståelse för hur EU och dess parlamentariska demokrati fungerar och vilka frågor som omfattas av EU:s befogenheter, bidrar Europa Direkt-kontoren till att öka människors medvetenhet om hur EU är till nytta för dem i deras vardag och vilket mervärde EU har.

Har du frågor om eller vill framföra dina åsikter om EU-samarbetet? Besök kontoret Europa Direkt i Ekska huset, Sankt Petri kyrkogata 4, Lund eller kontakta europadirekt@lund.se.
Här kan du läsa mer om Europa Direkt Lund

Publicerad:
19 juli, 2021