Hoppa till innehåll

Barnens spadtag blev startskottet

Idag togs första spadtaget för byggandet av Hököpinges skola. Korta inledningsanföranden hölls av Carina Wutzler (M) kommunstyrelsens ordförande, Gustav Schyllert (M) utbildningsnämndens ordförande och Dan Magnusson, VD på Otto Magnusson.

På bild syns tre vuxna och fyra barn som håller i spadar och kastar upp jord från marken där nya Hököpingeskolan ska byggas

- Vi har samlats här idag för att ta första taget till vad som kommer bli er skola. Om två år när vi ses här igen efter sommarlovet så finns er skola på plats, sa Carina Wutzler.

Dan Magnusson, Carina Wutzler och Gustav Schyllert fick gedigen hjälp med första taget av fyra tappra elever, som var förväntansfulla inför byggstarten på deras blivande grundskola. I dagsläget går eleverna i förskole- och förstaklass i skolanpassade lokaler på Herrestorps förskola. När Hököpinges skola är färdigbyggd beräknas den rymma 550 elever, från F-9.

Publicerad:
7 juni, 2021