Hoppa till innehåll

Skolbibliotek i världsklass – igen!

Tångvallaskolan i Skanör har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen 'Skolbibliotek i världsklass'. Priset delas varje ut år av DIK-förbundet till skolor som lyckats göra biblioteket till en självklar del av den pedagogiska verksamheten.

Utmärkelsen 'Skolbibliotek i världsklass' har delats ut sedan 2013 och har blivit en kvalitetsstämpel för landets skolbibliotek. Vägarna för att integrera bilioteken med den pedagogiska verksamheten är lika många som de goda exemplen, men en viktig sak har de gemensamt: en engagerad skolbibliotekarie. På Tångvallaskolan har skolbibliotikare Ann-Christine Fredriksson uppmärksammats för sitt arbete.


- Det känns väldigt kul! På Tångvallaskolan har vi en väl förankrad biblioteksplan med tydliga mål, säger Ann-Christine. En stor del av framgången beror även på våra engagerade lärare som varit öppna för samarbete. Vi har bland annat haft ett mycket bra samarbete med vår administrativa chef Josefin Danielsson, avslutar Ann-Christine Fredriksson.

Publicerad:
27 maj, 2021