Hoppa till innehåll

Vellinge deltar i Landshövdingestafett för att uppmärksamma Friluftslivets år!

I år är det är det för första gången Friluftslivets år i Sverige och runt om i landet görs olika insatser för att främja friluftslivsaktiviteter. För att uppmärksamma friluftsåret 2021 har Skåne läns landshövding initierat den så kallade Skånestafetten – en cykeltur genom naturreservat i Skånes alla 33 kommuner. Den 12–15 april påbörjas etapp tre av stafetten i Vellinge.

Syftet med stafetten är att lyfta friluftslivet, få fler att vistas utomhus samt att visa upp alla de värden som friluftslivet har. Stafettpinnen tas emot av Malmö Stad i naturreservatet Foteviksområdet och lämnas efter avslutad etapp vidare till grannkommunen Trelleborg. Kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler, kommundirektör Charlotte Unosson, näringslivs- och turismchef Annica Carlstedt och natur- och friluftsutvecklare Camilla Wadlund representerar Vellinge kommun.


Genom initiativet synliggörs länets stora variation av vackra och tillgängliga natur- och kulturområden med möjlighet att utöva friluftsliv året om. Det välkomnas från flera håll.


- I Vellinge har vi en fantastisk och varierande natur som uppskattas av invånarna och som lockar många besökare, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande. På etappen kommer vi passera flera naturreservat och många fantastiska platser. Det kommer bli en riktigt fin cykeltur och en härlig upplevelse. Bra initiativ som det är kul att vara en del av. Hoppas vi kan inspirera många att ge sig ut på natursköna cykelturer, säger Carina.


Kommunen strävar efter att göra det enklare att upptäcka vår natur och sprida information om våra unika natur- och kulturvärden. Vi erbjuder naturaktiviteter för dig som bor här och för dig som besöker oss. Under friluftsåret 2021 arrangeras bland annat olika lovaktiviteter ute i naturen, naturpedagogiska dagar och guidade vandringar. Dessa kallar vi Naturnära Vellinge, ett arbete som leds av vår natur- och friluftsutvecklare. Läs gärna mer om våra aktiviteter inom Naturnära Vellinge på vellinge.se/naturnara.


För närmare information om Skånestafetten, håll utkik på Vellinges officiella Facebook-sida. Du hittar även mer information på Länsstyrelsens hemsida.

Länsstyrelsen SkåneFacebook

Publicerad:
9 april, 2021