Hoppa till innehåll

Ny kommunpolis på plats i Vellinge

Måndagen den 1 mars tillträdde Vellinges nya kommunpolis – Maria Jerlemar Molin.

Maria har arbetat som polis i tio år, som bland annat ingripandepolis, områdespolis på Rosengård i Malmö och operatör på region Syds ledningscentral. Med i bagaget finns även en utbildning till säkerhets- och trygghetskoordinator.En stor del av tiden som områdespolis ägnade Maria åt brottsförebyggande arbete i samverkan med olika aktörer så som kommun, skolor, föreningar och andra aktörer i lokalsamhället.

- Jag ser det brottsförebyggande arbetet som kärnan i verksamheten och det är med stolthet jag tillträder tjänsten som kommunpolis i Vellinge. Jag tror att framgång nås genom samverkan och att ha ett hjärta och engagemang i arbetet man genomför, säger Maria Jerlemar Molin om sitt nya uppdrag.

- Maria har ett modernt och utvecklande förhållningssätt i det brottsförebyggandearbetet. Hon är även duktig på att bygga goda relationer och lägger stor vikt vid god kommunikation och samverkansklimat. Jag är mycket glad över att få välkomna Maria till den viktiga kommunpolisfunktionen i Vellinge, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist.

- Jag hälsar Maria varmt välkommen till Vellinge kommun och ser framemot ett fortsatt gott samarbete med polisen. Tryggheten står högt på agendan i Vellinge och för att nå framgång i det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet krävs samverkan mellan kommun, näringsliv, medborgare och inte minst med polisen. Här har kommunpolisen en viktig roll i att finnas på plats och möta medborgarna samt utifrån Vellinges behov vidta åtgärder för att upprätthålla tryggheten, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande i Vellinge kommun.

Publicerad:
2 mars, 2021