Hoppa till innehåll

Kronprinsessparet i digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande

Kronprinsessparet hade idag ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler, (M). Mötet handlade om coronapandemin och hur den har påverkat kommunen men också om flera andra aktuella ämnen.

– Det var ett mycket trevligt och givande samtal. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel var genuint intresserade av hur Vellinge kommun hanterar coronapandemin och de utmaningar som den innebär, tex ensamhet och folkhälsa säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler.

200506_Kronprinsessparet_Videomöte_Norge_Foto_Victor_Ericsson_Kungl.Hovstaterna.jpg
Foto: Victor Ericsson, Kungl. Hovstaterna / The Royal Court of Sweden

Många ämnen kom upp

Mötet skedde digitalt under onsdagseftermiddagen och samtalet kom också in på andra frågor som handlade om vad som är på gång i Vellinge kommun.

– Vi pratade om skydd mot höga havsnivåer, vårt näringsliv och de behov av satsningar inom skolan och äldreomsorg som vi har framför oss, säger Carina. Jag berättade även om vårt aktiva föreningsliv och vilken betydelse det har för kommunen.

Skickade med hälsning

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel skickade med en varm hälsning till kommuninvånare och medarbetare Vellinge kommun.

- Jag hälsade dem välkomna att besöka vår vackra kommun så fort tillfälle ges, säger Carina Wutzler.

Publicerad:
24 mars, 2021