Hoppa till innehåll

Fortsatt gott företagsklimat i Vellinge

Vellinge placerade sig på 13 plats av Sveriges 290 kommuner i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat.

Vellinge kommun har genom åren alltid rankats högt när det gäller företagsklimat. Den årliga rankningen baseras på enkätsvar från Svenskt näringslivs lokala företagsmedlemmar och på statistik från SCB och UC. Årets placering innebär en fjärde plats bland Skånes 33 kommuner.

Stort grattis till Höganäs som blev bästa kommun i Skåne. Det är bra för oss alla om Skåne är en företagsam region. I Vellinge har vi fortsatt höga ambitioner och kommer att fortsätta utveckla vår service till företagare, säger Annica Carlstedt, näringslivs- och turismchef.

Ett välmående näringsliv stärker kommunen som helhet och det är en profilfråga för kommunen att vara en företagarvänlig kommun.

Vi gillar företagare och företagen. Årets placering visar att Vellinge fortsatt är i topp när det gäller näringslivsklimatet. En placering på plats 13 är givetvis bra men vi är absolut inte nöjda. Vi kommer fortsätta vårt arbete med att fortsätta förbättra näringslivsklimatet så att befintliga företag kan växa och utvecklas och nya kan etablera sig i kommunen, säger Carina Wutzler.

Publicerad:
23 september, 2020