Hoppa till innehåll

Drunkningsolycka på Tångvallaskolan

Den 18 augusti inträffade en drunkningsolycka där en elev på Tångvallaskolan mycket tragiskt avled. Kommunens krisstöd är igång för att hjälpa och avlasta elever, vårdnadshavare och personal.

Uppdatering 2020-08-21

Vad som har hänt utreds just nu av polisen och Arbetsmiljöverket. Vellinge kommun har även tillsatt en egen extern översyn av rutinerna.

- Vi måste utreda detta så snart som möjligt för att se vad vi kan göra för att förhindra sådana här olyckor i framtiden, säger Stefanie Sennevall, tf utbildningschef.

- Jag har full förståelse för att det finns en vilja att veta mer och få reda på vad som hänt men vi kan inte föregripa en pågående utredning när vi inte vet exakt vad som har hänt. De här tre utredningarna måste få ta den tid det tar. Det är ett mycket grundligt arbete som nu har startat. Vi är alla angelägna om att få svar, säger Stefanie Sennevall.

På grund av den tragiska drunkningsolyckan så har skolledningen tillsvidare stoppat bad i pool och i hav för elever under skoltid.

Vi ber alla att respektera familjens sorg och traumat som drabbat Tångvallaskolans elever och personal.

2020-08-18

- Det har idag varit en djupt tragisk olycka med ett barn som avlidit på Tångvallaskolan. Våra tankar går först och främst till den drabbade familjen men också med elevens klasskamrater och berörd personal, säger Stefanie Sennevall tf utbildningschef i Vellinge kommun.

- Exakt vad som har hänt är just nu under utredning och vi kan inte kommentera händelseförloppet ytterligare. Vårt fokus från kommunen just nu är att ta hand om eleverna på skolan och vårdnadshavare. Vi kommer imorgon att ha en minnesstund för barnet, avslutar Stefanie.

Publicerad:
18 augusti, 2020
Senast uppdaterad:
21 augusti, 2020