Hoppa till innehåll

Bäckatorget förvandlas till en levande mötesplats

Utvecklingen av Skanör fortsätter och nu har Bäckatorget fått sig ett lyft. Idag präglas torget av visionen om att skapa ett attraktivt och levande centrum – fyllt av trevliga mötesplatser och sociala ytor. För såväl gammal som ung.

Som en del av stadsmiljöprogrammet för levande centrum i kommunen har nu Bäckatorget gjorts om till att bli en mysig och grön innergård mitt i centrala Skanör. Torget som tidigare varit lite anonymt präglas nu av sociala ytor, möjlighet till lek och utrymme för aktiviteter. Bland annat kan du hitta fasta schackbräden utanför biblioteket.

Torget har formats av såväl verksamheternas och invånarnas idéer, som av platsens historia. Tidigare rann Spelarebäcken över torget och här var också stationshuset tidigare beläget. Detta syns idag genom flera inslag, så som ett vattenspel och en imitation av den gamla rälsen utanför Folktandvården.

Vill du höra mer om tankarna bakom Bäckatorget? Ta då en titt på videon nedan, där du får möta några av de personer som varit involverade i satsningen.

Publicerad:
6 juli, 2020