Hoppa till innehåll

Vellinge kommun går med i nationellt projekt kring hållbar utveckling

Vellinge är en av de 50 kommuner och regioner som inför 2020 har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet innebär att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

– Vellinge kommun håller på att ta fram ett hållbarhetsprogram som ska genomsyra hela kommunorganisationen. Programmet behövs för att vässa arbetet med hållbarhetsfrågor och för att ta fram gemensamma målbilder. Vi tror att vi kan få mycket värdefull input till arbetet med hållbarhetsprogrammet genom vårt deltagande i Glokala Sverige, säger Aida Zubic Prag, energi- och klimatstrateg på Vellinge kommun.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner har antagit 49 nya kommuner och en region som kommer att vara med i projektet från 2020. Vellinge kommun är en av dem. Det innebär att 16 av landets 20 regioner och 130 av landets 290 kommuner nu deltar i projektet.

Alla kommuner och regioner som är med i projektet får ta del av lokala utbildningsinsatser och utbildningsmaterial samt får möjlighet att medverka i en nationell konferens. Nätverkande och erfarenhetsdelning är viktiga delar av projektet.

Publicerad:
31 januari, 2020