Hoppa till innehåll

Bo Niklasson är Årets företagare 2019

Utmärkelsen Årets företagare tillfaller i år Bo Niklasson, som driver läkemedelsföretaget Chemotechnique Diagnostics i Vellinge.


Från vänster Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare på Vellinge kommun, pristagaren Bo Niklasson och kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Bo Niklasson på Vellingeföretaget Chemotechnique Diagnostics hade blivit inbokad på ett möte med Vellinge kommuns näringslivsutvecklare på torsdagen. Han trodde att det skulle handla om det nya verksamhetsområdet på andra sidan om E6. I stället fick Bo Niklasson en stor blombukett och ett överraskande besked: han har blivit utsedd till Årets företagare i Vellinge 2019.

– Jag är jätteglad över det här priset, det är väldigt uppmuntrande att få en sådan bekräftelse på det man gör, sa Bo Niklasson.

Chemotechnique Diagnostics tar fram och producerar produkter för att testa kontaktallergier, och tillhör de världsledande företagen i sin bransch. Verksamheten finns på södra industriområdet i Vellinge.

Bo Niklasson är företagets grundare och vd och har enligt motiveringen "visat en exceptionell förmåga att utveckla sitt företag sedan starten 1981. Med stort mod och med en klar förståelse om marknaden har bolaget realiserat sin vision. Företaget präglas också av medvetenhet inom såväl miljö som jämställdhet."

Utmärkelsen Åres företagare instiftades ifjol för att premiera duktiga företagare i Vellinge kommun och ska uppmuntra och uppmärksamma det betydelsefulla arbete som görs.

– Det finns en stor bredd i företagen i kommunen och de har en viktig del i kommunens utveckling. Årets val passar väl in på kriterierna för priset. Jag tror inte att alla känner till att vi i Vellinge har ett världsledande företag som tar fram och producerar produkter för att testa kontaktallergier, säger Carina Wutzler (M).

Förutom äran består priset av 10 000 kr. Det delas ut på Vellinges Näringslivs- och idrottsgala den 9 maj. Information om den och hur du anmäler dig hittar du på länken nedan.

Näringslivs- och idrottsgalan

Publicerad:
21 mars, 2019