Hoppa till innehåll

Nyinflyttad

Vellinge har ett fantastiskt läge i Sveriges sydvästra hörn med unika naturvärden och några av Europas finaste badstränder.

26312025-skanor-skane-sverige (1).jpg

Livräddartornet i Skanör.

Vellinge direkt - kundservice

Våra verksamheter når du bäst via Vellinge Direkt, som är kommunens växel och kundtjänst. Hos Vellinge Direkt får du alltid svar under kommunens öppettider.

Felanmälan

Felanmälan rörande belysning, parker, klotter, stränder, vatten och avlopp samt gator och vägar kan du göra via vår tjänst för felanmälan eller genom att ringa. Du kan ringa detta nummer dygnets alla timmar.

Självservice

Vi har samlat allt du behöver anmäla, ansöka om eller be om tillstånd för under vår självservice tjänst. Är du företagare har vi samlat dessa åt dig under företagare som du hittar längst upp till vänster.

Vi har valt ut ett par populära e-tjänster som du kommer direkt via nedan länkar:

Ansökan till förskoleplats
Anmäl allergi och specialkost
Vattenmätaravläsning
Alla övriga e-tjänster hittar du på sidan Självservice

Förskola och skolaTvå flickor leker på en lekplats.

I Vellinge finns för- och grundskolor i alla kommundelar, ett eget gymnasium, välutvecklad äldrevård, moderna affärscentra och pittoreska gårdsbutiker som erbjuder närodlade och ekologiska råvaror.

Förskolor och skolor i Vellinge kommun

Pågatåg

Ta dig runt i kommunen och i övriga Skåne

Trelleborgsbanan med Pågatåg till övriga Skåne har du i den östra kommundelen med stopp i Östra Grevie och Västra Ingelstad. Du tar dig snabbt till Malmö och Lund och vidare med bussar från Skånetrafiken.

Här kommer du till Skånetrafiken.se

Hur du återvinner skräp och annat avfall

I Vellinge kommun har vi en återvinningscentral och 17 återvinningsstationer. Återvinningscentralen ligger i Höllviken vid Lilla Hammar Museivägen 23.

Återvinningscentral

Alla våra återvinningsstationer hittar du på kartan på sidan om våra återvinningsstationer

Återvinningsstationer

Kultur, evenemang och besöksmål i kommunen

Föreningslivet i kommunen är mycket aktivt och vi har mycket att erbjuda i form av upplevelser, fritidsaktiviteter, evenemang, natur och avkoppling till såväl besökare, turister som till våra kommuninvånare.

Mycket mer än böcker hittar du på folkbiblioteken i Vellinge, Skanör, Höllviken och V. Ingelstad. Biblioteken är öppna mötesplatser fyllda med inspiration och till för alla. Välkommen och se vad det finns för dig.

Bli en Artist utifrån dina egna förutsättningar! Vellinge kulturskola Artisten erbjuder ett brett utbud av kurser för dig mellan 5-19 år. Välkommen att hitta ett ämne som lockar dig.

Kommunens aktiviteter hittar du på startsidan på Vellinge.se

Bibliotek Kulturskola Fritidsgårdar Vanningen

Hjärtligt välkommen till Vellinge kommun!

Senast uppdaterad:
26 januari 2021 09:35