Hoppa till innehåll

Förskola - ansökan om plats

 1. Innan du ansöker

  Börja med att läsa om vem som har rätt till en plats i förskola respektive fritidshem för sitt barn, och hur våra köregler fungerar.

  Information kring förskola

  Information kring fritidshem

 2. Dags att ansöka

  Ansökan via e-tjänst

  Via kommunens e-tjänst kan du ansöka om plats hos kommunal förskola, i pedagogisk omsorg eller fritidshem. Du kan även ansöka om plats hos fristående Östra Grevie förskola.

  Ansökan till övriga fristående förskolor eller fritidshem görs direkt via de verksamheterna.

  Du kan ansöka hos högst tre förskolor eller familjedaghem på. Lista dem i den följd du önskar dem.

  När du anger önskat startdatum, tänk då på att inskolningen tar cirka två veckor. Inskolningen startar den dag platsen börjar att gälla.

  Inloggning och ansökan sker via BankID.

  Ansökan via blankett

  Du som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan i stället använda denna blankett. Skriv ut den och skicka den direkt till den kommunala förskola som du önskar i första hand.

  Ansökan om plats i barnomsorg och fritidshem (PDF-dokument, 1,9 MB)

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  De tre önskade valen om placering kan justeras, utan att ansökningsdatumet ändras, fram till dess att ett erbjudande om plats kommer.

  Barnet kommer att erbjudas en plats inom fyra månader. I möjligaste mån blir det på en av de enheter du har önskat. I undantagsfall kan det förekomma att ditt barn erbjuds plats i en annan kommundel än önskat.