Hoppa till innehåll

Förskola - ansökan om plats

 1. Innan du ansöker

  Börja med att läsa om vem som har rätt till en plats i förskola och hur våra köregler fungerar:

  Information kring förskola

  Via e-tjänsten kan du ansöka om plats hos kommunal förskola eller pedagogisk omsorg. Du kan även ansöka om plats hos fristående Östra Grevie förskola. Ansökan till övriga fristående förskolor görs direkt via de verksamheterna.

 2. Dags att ansöka

  Du kan ansöka hos högst tre förskolor eller familjedaghem. Lista dem i den följd du önskar dem. När du anger önskat startdatum, tänk då på att inskolningen tar cirka två veckor. Inskolningen startar den dag platsen börjar att gälla.

  Inloggning och ansökan sker via BankID.

  Ansökan via blankett

  Du som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan i stället använda denna blankett. Skriv ut den och skicka den direkt till den kommunala förskola som du önskar i första hand.

  Ansökan om plats i barnomsorg och fritidshem (PDF-dokument, 1,9 MB)

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  De tre önskade valen om placering kan justeras av dig, utan att ansökningsdatumet ändras, fram till dess att ett erbjudande om plats kommer.

  Vi kontaktar dig när barnet erbjuds en plats, vilket sker inom fyra månader. I möjligaste mån blir det på en av de enheter du har önskat. I undantagsfall kan det förekomma att ditt barn erbjuds plats i en annan kommundel än önskat.