Hoppa till innehåll

Fritidsgårdar

I Vellinge kommun finns det fyra fritidsgårdar som är öppna mötesplatser för alla ungdomar i kommunen mellan tolv och nitton år. Om du vill vara med på våra aktiviteter kan du anmäla dig på din närmsta fritidsgård.

Om fritidsgårdar

På fritidsgårdarna kan du träffa dina vänner och hitta på olika saker tillsammans. Alla som arbetar på fritidsgårdarna är utbildade fritidsledare och finns på plats för att skapa en rolig och meningsfull fritid för kommunens ungdomar.

Fritidsgården är en plats för trygga möten i en drogfri miljö och finns till för alla ungdomar oavsett kön, funktionshinder, etnisk bakgrund, religion eller politisk åsikt.

Fritidsledarna står för de flesta aktiviteter, men vi har inget omsorgsansvar. Har du till exempel behov av en personlig assistent/ledsagare så får den personen följa med.

Det finns ett brett och nära samarbete mellan fritidsgårdarna i kommunen och under loven brukar utbudet av aktiviteter vara stort.

Karta

Sportlovet 2019

Det sker två utflykter med fritidsgården på årets sportlov vecka 8. Skidresa till Vallåsen och en resa till Bounce i Malmö.

Häng med till Bounce den 18 februari. Du anmäler dig med en blankett som hämtas på fritidsgården, först till kvarn. Evenemanget är för dig som går i årskurs 6 och uppåt och gratis att delta.

Andra utflykten är en skidresa till Vallåsen. Det är onsdagen den 20 februari. Fritidsgården står för transport dit och hem. Du fixar själv liftkort och mat under dagen. Senast den 18 februari ska blanketten lämnas in till fritidsgården samt beställning av liftkort och skidpaket. All information om hur du fixar liftkort, hyra skidpaket med mera finns hos fritidsgårdarna. Evenemanget är för dig som går i årskurs 7 och uppåt.

Publicerad:
5 juli, 2018