Hoppa till innehåll

Estetiska programmet

På Sundsgymnasiets estetiska program kombinerar du ditt musikintresse med teoretiska studier för att läsa vidare på högskolan.

_MG_9782.jpg

Förbered dig för både högskola och scen

Vi lägger stor vikt vid att varje enskild elev ska få möjlighet att utveckla en säkerhet både som solist och i samspel med andra. Du får undervisning både i ensemble, enskild undervisning och får vara med i flera konserter. Plats på scen - vår styrka!

Ensembleundervisning

Alla estetelever har ensembleundervisning två till tre gånger per vecka samt enskild undervisning på två instrument redan under årskurs ett. Du tränas i sceniskt agerande och publikkontakt för det har lika högt värde som den musikaliska färdigheten.

Personlig utveckling

Med fokus på den personliga utvecklingen som ensemblemusiker, instrumentalist och sångare ökar självförtroendet och du får verktyg att utforska och hitta din personliga stil i musiken. Vi arbetar med professionell utrustning och ger dig en helhetssyn på dagens musikproduktioner och inspelningsteknik.

Musik tillsammans med elever med samma intresse

En del av musikämnena läser du tillsammans med elever från Samhällsvetenskapliga- och Naturvetenskapliga programmet särskild variant musik. Tillsammans skapar ni en stor grupp med stora möjligheter och ett brett samarbete över de olika programmen.

Breda valmöjligheter

Vi erbjuder dig en gymnasieutbildning med breda valmöjligheter för fortsatta musikstudier och akademiska studier på universitet eller högskola.

Läs mer på Skolverkets hemsida

Kontakt

Biträdande rektor
Johanna Bill
Telefon: 040-42 50 59
E-post: johanna.bill@vellinge.se

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 15:31