Hoppa till innehåll

Södervångskolans skolrestaurang

Med ett KRAV certifierat kök där minst 50% av råvarorna är ekologiska serveras en huvudmåltid och ett vegetariskt alternativ om dagen. Maten ska vara god, säsongsanpassad och arbetet i skolköket miljömässigt hållbart.

KRAV-certifierad skola - steg 2

Södervångs skolrestaurang är KRAV-certifierad enligt nivå 2. Detta innebär att minst 50% ekologiska produkter används i köket.

Mat i Södervångskolans matsal

EcoReco

Södervångs kök och restaurang EcoReco - För kostmedvetna barn och ungdomar i ett hållbart samhälle.

Ett KRAV certifierat kök som dagligen serverar barnen och eleverna dagens måltid och ett vegetariskt mål. Måltiderna ska vara goda, näringsrika, ekologiska och säsongsanpassade. All mat lagas från grunden och serveras med nybakat bröd. Vi arbetar med en miljömässigt hållbar utveckling.

Se matsedeln här

Lärande måltider

Måltidspedagogik handlar framförallt om att kockar och pedagoger tillsammans arbetar med mat och måltider som en del av den pedagogiska verksamheten, både teoretiskt och praktiskt. Vi har kontinuerligt elever i köket upp till årskurs nio och arbetar med smakskola i alla årskurser.

Vellinge kommun arbetar tillsammans med de nordiska länderna i ett EU-projekt som fokuserar på barns rätt till bra mat. Kockar från Södervångsskolan och Skanörs skola har representerat kommunen. En grundutbildning i måltidspedagogik med kockar och pedagoger har också genomförts.

Mat i Södervångskolans matsal

Möjlighet att påverka

Som elev eller förälder är ni alltid välkomna med frågor eller synpunkter kring den mat som serveras.

På skolan finns matråd där elever, föräldrar, lärare och kockar samarbetar för att utveckla skolmåltiderna.

Publicerad:
29 augusti, 2018