Hoppa till innehåll

Inkomstförfrågan vård och omsorg

Här kan du lämna din inkomstförfrågan.

 1. Innan du skickar in

  Innan du börjar fylla i inkomstförfrågan är det bra om du har dina uppgifter om skattepliktiga förvärvs- och kapitalinkomster samt övriga inkomster redo.

 2. Dags att skicka in inkomstförfrågan

  Val via blankett

  Om du saknar BankID eller inte vill lämna dina uppgifter digitalt kan du ladda ner blanketten nedan. Denna fyller du i och skickar till Vellinge kommun på adress: Vellinge kommun, 235 81 VELLINGE.

  Blankett Inkomstförfrågan - hittar du längst ner på denna sida (PDF-dokument, 453 kB)

  Tänk på att du alltid kan ringa till Vellinge direkt på telefon 040-42 50 00 och be att få en blankett hemskickad.

  Val via e-tjänst

  För att lämna inkomstförfrågan digitalt väljer du att klicka på e-tjänsten nedan. Du loggar in med hjälp av ditt BankID.
  Om du får hjälp att välja av annan person behöver personen en fullmakt eller ett beslut på förordnande av god man.

  Lämna inkomstförfrågan via e-tjänst här
 3. Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Ärendet behöver signeras av dig som skickar in förfrågan samt även av eventuell medsökande. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer ni få ett separat mail för att signera genom BankID.

  Avgiftshandläggare beräknar utifrån de uppgifter du lämnat och de uppgifter kommunen får från Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan vad ditt avgiftsutrymme blir.

  Du får ett skriftligt beslut på din avgiftsberäkning.

  Om du inte är nöjd med beslutet om storleken på din avgift, förbehållsbeloppet eller hur din inkomstberäkning är gjord kan du överklaga. Avgiftshandläggaren kan hjälpa dig med att överklaga.