Hoppa till innehåll

Föräldraskap - anmälan till Familjerätten

Detta är inte Skatteverkets e-tjänst för föräldraskapsbekräftelse. För snabbast handläggning av bekräftelse av föräldraskap rekommenderar vi er, om ni inte har särskilda skäl, att själva registrera föräldraskapet med BankID på Skatteverkets hemsida mellan dag 1-14 efter barnets födelse: Bekräfta att du blivit förälder | Skatteverket

 1. Innan du anmäler

  De flesta kan registrera föräldraskap i Skatteverkets e-tjänst Bekräfta att du blivit förälder | Skatteverket. För mer information, se Föräldraskap.

  Om ni genomgått en assisterad befruktning och uppfyller kriterierna på föregående sida (Föräldraskap) kan ni inte bekräfta föräldraskapet genom Skatteverket. Klicka dig vidare i e-tjänsten under steg 2 för att boka tid för bekräftelse hos Familjerätten.

  Ni som önskar påbörja utredningen före barnets födelse är också välkomna att fylla i formuläret och boka tid här. Observera dock att handläggningstiden för bekräftelsen av föräldraskapet då tar längre tid än om ni själva registrerar via Skatteverket efter att barnet är fött.

  Tänk på att modern ska vara folkbokförd i Vellinge när barnet föds. Om inte modern är folkbokförd i Vellinge så ska ni vända er till den kommun modern är eller kommer vara folkbokförd i när barnet föds.

  I samband med bekräftelse av fader- eller föräldraskap finns möjlighet att anmäla gemensam vårdnad.

 2. Dags att anmäla

  Starta e-tjänsten genom att klicka på Anmäl här nedan. Du loggar in med hjälp av ditt BankID.

  Anmäl här
 3. Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  När du fyllt i och skickat in formuläret får du ett bekräftelsemail. Du kommer sedan inom några dagar bli kontaktad med en tid för mötet med familjerätten.