Hoppa till innehåll

Förskola - uppsägning av plats

Den här e-tjänsten använder du om du behöver säga upp en plats på en kommunal förskola.

 1. Innan du säger upp din plats

  Uppsägningstiden för plats i kommunal förskola är två månader.

  Om du vill säga upp en plats på fristående förskola behöver du göra det direkt hos verksamheten. Uppsägningstiden kan skilja sig från den kommunala verksamheten.

 2. Dags att säga upp plats

  Uppsägningstiden gäller från den dag uppsägningen lämnas in.
  Inloggning och uppsägning görs via BankID.

  Uppsägningstiden är två månader och ditt barn får vistas i verksamheten hela den perioden.

  Ansökan via blankett

  Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten, så kan du använda blanketten nedan. Skriv ut den och skicka den direkt till verksamheten där du vill säga upp plats.

  Uppsägning av barnomsorgsplats (PDF-dokument, 1,9 MB)

  Observera att om du vill säga upp en plats på fristående förskola gör du det enbart direkt till verksamheten, inte till kommunen. Går det inte att säga upp förskoleplatsen/fritidsplatsen? Det kan bero på att det är mindre än två månader till nästa termin. Kontakta administrationen på din förskola/skola. Kontaktuppgifter finns på vellinge.se.

  Ansökan via e-tjänst

  Säg upp plats via e-tjänst här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  Ärendet behöver endast signeras av en vårdnadshavare. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer du/ni att få ett separat mail för att signera genom BankID.

  Uppsägningen tas emot och handläggs av din förskoleexpedition.
  Uppsägningstiden gäller oavsett om barnet använder platsen eller inte. Du är skyldig att betala för platsen under hela uppsägningsperioden.