Hoppa till innehåll

Särskild skolskjuts - ansökan

Har du särskilda skäl kan du ansöka om att få skolskjuts med skoltaxi eller specialfordon.

 1. Innan du ansöker

  Både den vårdnadshavare som genomför e-tjänsten och den elev ansökan gäller för ska vara folkbokförda i Vellinge kommun. Innan du startar e-tjänsten ska du ha läst informationstexten om särskild skolskjuts och uppfylla de krav som beskrivs där.

  Särskild skolskjuts

 2. Dags att ansöka

  Du behöver BankID för att starta e-tjänsten. Om du inte har tillgång till BankID kan du använda den blankett som finns längst ner på den här sidan.

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  Om du inte skickat in intyg i e-tjänsten så kommer du att behöva styrka ditt barns behov av särskild skolskjuts genom att posta eller lämna in intyg till Vellinge kommuns utbildningsavdelning.

  Intyget ska styrka behovet av skolskjuts och av vilken anledning eleven behöver en viss form av skolskjuts, exempelvis taxi och det ska även framgå för vilken tid skolskjutsbehovet bedöms kvarstå. Intyget ska förtydliga om ansökan grundar sig på en funktionsnedsättning eller annan särskild orsak. Intyget bör vid ansökningstillfället inte vara äldre än 6 månader.

  Vellinge kommun
  Utbildningsavdelningen
  235 81 Vellinge

  Besöksadress
  Norrevångsgatan 3, Vellinge

  När din e-tjänstansökan har skickats in och efterfrågade intyg har inkommit till Vellinge kommun hanteras ditt ärende av en handläggare. Du blir sedan personligt kontaktad genom de kontaktuppgifter du har lämnat i ansökan och får då vidare information om ditt ärende.

  Särskild skolskjuts.pdf (PDF-dokument, 83 kB)