Hoppa till innehåll

Fritidshem - ansökan om plats

 1. Innan du ansöker

  Du har rätt till plats på fritidshem åt dina barn om du arbetar eller studerar. Vellinge kommun erbjuder fritidshem från att eleven börjar förskoleklass till och med vårterminen det år eleven fyller 13 år. Läs mer om vad som gäller här:

  Information kring fritidshem

 2. Dags att ansöka

  Ansökan via e-tjänst

  Via kommunens e-tjänst kan du ansöka om plats till kommunalt fritidshem. Du ansöker om fritidsplats till den skola som ditt barn går/kommer gå i grundskola. I e-tjänsten nedan kan man även ansöka om förskola och pedagogisk omsorg. När du ansöker om fritidsplats anger du grundskolans namn. Ansökan till fristående fritidshem görs direkt via de verksamheterna.

  Om ditt barn ska börja i förskoleklass läsåret 23/24 så kan barnet börja på sitt fritids på den kommunala skolan from den 14 augusti 2023.

  Så här fyller du i ansökan om fritids:

  • I ansökan klickar du i ny/ändrad ansökan.
  • Modersmål är valfritt att fylla i.
  • Ansökan avser allmän förskola, 15h/vecka, fyller du inte i, gäller endast förskola.
  • Du kan ange antal timmar i veckan, men det är inte obligatoriskt. När barnet börjar på fritids så kommer ni fylla i vistelsetid i lärplattformen vklass.
   När ditt barn går i förskoleklass går barnet i skola mellan kl 8-13 ca. Övrig tid, innan kl 8 ca och efter kl 13 ca går barnet på fritids vid behov.
  • Under alternativ och enhet så anger du namnet på den grundskola som ditt barn har plats på.

  Inloggning och ansökan sker via BankID.

  Ansökan via blankett

  Du som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan i stället använda denna blankett. Skriv ut den och skicka den direkt till den kommunala förskola som du önskar i första hand.

  Ansökan om plats i barnomsorg och fritidshem (PDF-dokument, 1,9 MB)

  Här ansöker du med Mobilt BankID
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  Du får en bekräftelse om att din ansökan är registrerad. Du kan även gå in i e-tjänsten, via länken ovan, och se att ansökan är registrerad.

  Skolans administratör tar emot ansökan och registrerar placeringen. Om några frågetecken finns kommer skolan kontakta dig.