Hoppa till innehåll

Delaktighet  

Elevråd

Elever har rätt till inflytande över sin utbildning och sin arbetsmiljö. Det bygger upp elevernas förmåga att ta eget ansvar och ökar lusten att lära.

Elevernas möjligheter att lära och utvecklas ökar när lärare utgår från deras intressen och erfarenheter. Därför är det bra med elevinflytande när undervisningen planeras, genomförs och utvärderas.

Elevrådet på Stora Hammar är indelat i lilla elevrådet med representanter från F-5 samt stora elevrådet för eleverna i åk 6-9.

På skolan finns också biblioteksråd samt matråd.

Eleverna har gemensam rådstid en gång i månaden med gemensam uppstart för att lära känna varandra. Innan rådstiden ska alla klasser ha genomfört sina klassråd.

Verksamhetsråd

Verksamhetsråd är en mötesplats för samråd mellan skola och vårdnadshavare. Enligt Skollagen (2010:800) ska vårdnadshavare för barn i förskolan och skolan erbjudas möjlighet till inflytande över utbildningen.  Det ska vid varje enhet finnas ett forum för samråd med vårdnadshavare.

Verksamhetsrådet är ett samrådsorgan som kan ge skolledningen underlag för beslut, Det är en mötesplats för samråd mellan skolan och förskolan, barnen, eleverna och vårdnadshavare.

Rektor bjuder in till verksamhetsråd fyra tillfällen per läsår.

På verksamhetsråden tas nedan punkter upp:

Publicerad:
18 juli, 2024