Hoppa till innehåll

Aktivitetshus för seniorer

Kommunens aktivitetshus fungerar som en social mötesplats för dig som är äldre. Här anordnas också särskilda aktiviteter och stöd för dig som vårdar en närstående.

Besöksförbud hävs, med vissa begränsningar

Regeringen meddelade genom socialminister Lena Hallengren den 15 september 2020 att besöksförbuden på rikets vård- och omsorgsboenden hävs efter den 30 september. Det betyder att det tidigare besöksförbudet som trädde i kraft den 1 april 2020 inte längre gäller.

Som en åtgärd för att förebygga smittspridning av coronaviruset har aktivitetshusen Postgården, Bäckagården och Almgården fortsatt vissa begränsningar i sin verksamhet. Beslutet gäller från och med 1 oktober 2020. Beslutet innebär:

De lokala förutsättningarna i respektive aktivitetshus avgör i vilken omfattning restaurangerna kan ta emot externa gäster, såsom lokalernas storlek och möjligheter att möblera om för att skapa en säker miljö. Kontakta därför ditt aktivitetshus för information om vad som gäller för deras restaurang. Alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter kommer att följas.

För mer information för respektive Aktivitetshus, klicka på länken.

Almgårdens aktivitetshus i Vellinge

Bäckagårdens aktivitetshus i Skanör

Postgårdens aktivitetshus i Höllviken

Publicerad:
12 september, 2018
Senast uppdaterad:
24 september, 2020