Hoppa till innehåll

Härlig miljö för Antikrundan i Falsterbo

Antikrundan har varit en följeslagare under kvällstid för många antikvitetsintresserade i långt över 30 år. I augusti får Falsterbo för första gången chansen att vara centrum för det populära tv-programmet.

2024 års turné inleds på Falsterbo Photo Art Museum den 23 augusti, då kommer programledaren Anne Lundberg att vara på plats tillsammans med Antikrundans experter för att göra intervjuer och värdera antikviteter.

Jag är glad och stolt över att SVT valt Falsterbo som inspelningsplats för sitt första program. Det är en fin plats i en härlig miljö så jag tror det kommer rama in programmet på ett trevligt sätt och ge gästerna en fin upplevelse. Nu hoppas vi många plockar fram många prylar och undangömda skatter ur sina gömmor och att det blir riktigt mycket folk den 23 augusti. Välkomna, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Den som vill ha en chans att få sina föremål värderade ska dyka upp på Falsterbo Photo Art Museum den 23 augusti mellan klockan 10 och 18. Alla föremål med undantag för mynt, frimärken, musikinstrument och fordon kan värderas. Man får dock maximalt ha med sig tio föremål. Den som vill ha värderat större saker kan eventuellt få hjälp med transport till inspelningsplatsen efter föranmälan på antikrundan.svt.se.

Vi har haft kontakt med SVT i flera år. Claes Lindquist från oss medverkade redan 2022 i deras program, Antikmagasinet, och pratade då om modefotografi. Vi är jätteglada över att SVT kommer till oss på Falsterbo Photo Art Museum. Det vore extra kul om det dyker upp en del fotokonst bland prylarna som skall värderas, säger Christina Lindquist, som driver Falsterbo Photo Art Museum tillsammans med Claes Lindquist.

Antikrundan sänds i SVT1 eller på svtplay och lockar miljonpublik varje vecka.

Publicerad:
7 mars, 2024