Hoppa till innehåll

Vattenförbrukningen i Vellinge dubbel mot genomsnittet

Förbrukningsnivån av vatten ligger på en fortsatt extremt hög nivå i hela Vellinge kommun. – Det förbrukas vatten som om vi vore dubbelt så många invånare i kommunen, säger Jessica Persson, VA-ingenjör på Vellinge kommun.

Det är inte hushållens normala förbrukning som är problemet.

Bevattningen är den största ”boven”. Vi vill inte ha bevattningsförbud. Vi vill inte förbjuda någon att vattna när man till exempel lagt ut nytt gräs, men man behöver vattna smart och göra det när det behövs, säger Jessica Persson.

När ska man vattna gräsmattan då?

Man behöver inte vattna gräsmattan, om den inte är nylagd. Den klarar sig ändå.

vattnablomma.jpg

Jessica Persson uppmanar kommunens invånare att hjälpas åt att minska förbrukningen så att trycket kan behållas i ledningarna även ut i kommunens ytterkanter och att ett bevattningsförbud kan undvikas.

Många använder droppbevattning och det är ju bra, men många vet inte heller hur den ska användas på rätt sätt. Det räcker med 20 minuter på morgonen och 20 minuter på kvällen, säger Jessica Persson.

Här kommer fem smarta bevattningstips för att förbruka mindre vatten:

Publicerad:
26 maj, 2023