Hoppa till innehåll

Projektmedarbetare till "Nya vägar i Vellinge"

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med att stödja, motivera och vägleda människor ut ur isolation och utanförskap och in på en resa mot nytt hopp, tro på sig själv och förmåga att ta kliv närmare arbetsmarknaden?

Individ- och familjeomsorgen i Vellinge kommun, söker nu en projektmedarbetare till Arbete och etablering Utförare. Ditt uppdrag blir att arbeta i ett nyligen beviljat ESF-projekt, Nya vägar i Vellinge.

Projektet är ett samverkansprojekt med Svedala kommun och riktar sig till kvinnor och män i åldern 18 65 år, som befinner sig långt från arbetsmarknaden. Vi riktar oss till individer med upplevd/dokumenterad fysisk eller psykiska ohälsa, NPF-problematik, språkliga, kunskapsmässiga eller kulturella hinder.

Utifrån detta uppdrag söker vi nu en projektmedarbetare som tror på, och brinner för målgruppen. Vi söker dig som har erfarenhet av, och är övertygad om, att med rätt stöd finns det möjligheter för alla att närma sig arbetsmarknaden.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår det att praktiskt stödja, vägleda och motivera människor till arbetsmarknaden. Det kan gälla att vägleda till utbildning, arbete eller sjukvård. Du ska ha förmågan att handleda, motivera och inspirera såväl enskilda individer som grupper i projektet.

Som arbete- och etableringscoach behöver man ha en god helhetssyn och en hög förmåga att prioritera i arbetet. Det krävs ett gott socialt arbete för att sätta individen i centrum samtidigt som arbetet kräver ett nära samarbete med uppdragsgivare. Genom att skapa goda relationer med aktuella parter runt klienten och stärker du den enskilde individens nätverk och förmåga till självständighet.

Du ansvarar för att uppdatera dokumentation kring klientens utveckling i projektet samt föra nödvändig informationen vidare till uppdragsgivare och övriga påkopplade samverkansparter.

Kvalifikationer

Krav på universitet- eller högskoleutbildning: socionom, arbetsterapeut eller kandidatexamen inom statsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

B-körkort är ett krav

Erfarenhet från operativt arbete i liknande ESF-projekt är meriterande. Din erfarenhet från socialt arbete är dock ett krav.

Du har en förmåga att prioritera i ditt arbete utifrån såväl helhetssyn som detaljperspektiv. Detta ställer krav på ett flexibelt förhållningssätt utifrån de olika situationer och krav som ställs inom socialt arbete.

Du är lyhörd, lösningsfokuserad och hanterar utmaningar med mod och omtanke.

Du upplevs som tydlig i såväl tal som skrift

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-04-05
Projektanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Slutdatum: 2022-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-26
Referensnummer: C47234

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Dennis Mårtensson, Enhetschef

Nima Mäki, Projektledare