Skanörs skola söker resurspedagog

Om arbetsplatsen

Skanörs förskola, Skanörsgården och Skanörs skola bildar tillsammans Skanörs rektorsområde. En verksamhet som sträcker sig från ett års ålder upp till 16 år.

Verksamheterna är fördelade på tre enheter, med en kort promenad mellan de olika byggnaderna. På Skanörs förskola går barn i åldrarna ett till fyra år. När barnen fyller fem år flyttas verksamheten till Skanörsgården. På Skanörs skola går elever från årskurs ett till nio.

Arbetsbeskrivning

Vi söker efter en resurspedagog till Skanörs skola. Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med specialpedagoger, mentorer och fritidspedagoger främst stötta elever i behov av särskilt stöd under skoldagen och på fritidshemmet. En viktig del i arbetet är att uppmärksamma behov och göra anpassningar så att det blir lättare för eleverna att hantera sina skoldagar och de utmaningar de stöter på. Du har stöd av skolans specialpedagoger och elevhälsan.

En viktig egenskap för att lyckas i rollen som pedagog på Skanörs skola är förmågan att fånga elevernas intresse och att möta varje enskild elev utifrån dennes förutsättningar. Du har stort engagemang och en stark vilja att göra skillnad i elevens liv. Du är lugn och trygg i dig själv och möter elever lågaffektivt. Du kan sätta ramar och struktur och du inser vikten av att ha bra samarbete med kollegor, vårdnadshavare och naturligtvis elever.

Kvalifikationer

Erfarenhet - Meriterande / Fördel Du har tidigare arbetat med elever i behov av särskilt stöd, gärna som resurspedagog alt. elevassistent i grundskolan.

Utbildning - Meriterande / Fördel Pedagogisk utbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Omgående
Slutdatum: 2020-06-12

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-18
Referensnummer: C35319

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Annica Olson Westerlind, Rektor/förskolechef
Telefon: 040-425530