Enhetschef

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

På Arbete och Etablering utförare arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, mottag av nyanlända och etableringsinsatser. Vi utför uppdrag på beställning av Arbete och etablering Myndighet som hanterar socialtjänst för vuxna, Migrationsverket som anvisar nyanlända och samarbetar med arbetsförmedlingen för etablering av våra deltagare på arbetsmarknaden. Vi utför även serviceinsatser i form av bo-coachning, integrationsprojekt och arbetsmarknadsprojekt. Arbete och Etablering utförare är en av två enheter inom verksamheten Arbete och Etablering som är en del av Individ och Familjeomsorgen.

Som enhetschef för Arbete och etablering utförare blir ditt uppdrag att organisera och leda arbetet utifrån ett helhetstänk tillsammans med dina medarbetare. Du svarar till Verksamhetschef för Arbete och etablering och har som närmaste kollega Enhetschef för Arbete och etablering Myndighet. Du har personal- arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Fokus ligger på att driva, utveckla och organisera enhetens olika delar. Du ingår i en ledningsgrupp där vi aktivt arbetar för att höja kvalitén och utveckla verksamheten. I din roll i ledningsgruppen förväntas du vara den som huvudsakligen driver nytänkande idéer inom utförardelen. Du ansvara för att gruppen når resultat tillsammans och för att kvalitén på det sociala arbetet ska höjas. Du kommer att arbeta med en grupp starka individer som är målfokuserade, vill nå höga resultat och kräver ett tydligt ledarskap för att kunna agera och anpassa sig efter snabba förändringar inom området. Gruppen är jämnt fördelad mellan män och kvinnor och består av personer med blandade yrkesbakgrunder och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med och brinner för etablering och arbetsmarknadsfrågor. Du ska vara väl förtrogen med den lagstiftning och det regelverk som berör socialtjänsten, migrationsverket och arbetsförmedlingen. Du ska ha god kännedom och erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor och har erfarenhet av myndighetsutövning. Högskoleexamen inom verksamhetsområdet är ett krav. Ledarskapserfarenheter är viktigt och vi ser gärna att du trivs med att leda i förändring och skapa en teamorienterad kultur. Utbildning och erfarenheter inom ledaskap är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är en person med mycket energi och driv. Du är redo att anta utmaningen om att arbeta för att alla deltagare och klienter ska bli självförsörjande. Fokus på det sociala arbetet ska syfta till att stödja den enskilde att finna nya vägar till självständighet och självförsörjning.

Ansvarstagande - Meriterande / Fördel Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Initiativtagande - Meriterande / Fördel Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Argumenterar för och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras.

Samarbete - Meriterande / Fördel Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-08-01
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-09
Referensnummer: C36601

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Nancy Diaz-Afzali , Verksamhetschef
Telefon: 040 635 42 21