Hoppa till innehåll

Stödassistent

Om arbetsplatsen

Ljungklockans korttids och fritids ligger i ett naturskönt område i Skanör.

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent inom LSS korttidsboende och fritids förväntas du planera och genomföra stödinsatser och aktiviteter för barn och unga med olika funktionsvariationer. Det innefattar bland annat hjälp med omvårdnad, läkemedel, matsituationer, stöd i sociala sammanhang, vid aktiviteter inne och utomhus, utflykter och liknande. I arbetet ingår även sysslor som städning, tvätt av sängkläder, matlagning och kontakter med anhöriga.

Barnen kan vara i verksamheten före och efter skoldagen (korttidstillsyn) men kan även övernatta vissa dygn (korttidsvistelse).

Vi arbetar bland annat med lågaffektivt bemötande och med tydliggörande pedagogik för att möta barnens behov av stöd. Dokumentation och avvikelsehantering sker i digitala journalsystemet LifeCare.

Verksamheten är igång dygnet runt så det är ett krav att du kan arbeta på oregelbundna arbetstider.

Kvalifikationer

Undersköterska - Meriterande / Fördel

Stödpedagog - Meriterande / Fördel

Strukturerad - Krav Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Samarbete - Krav Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Ansvarstagande - Krav Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Noggrann - Krav Identifierar, hanterar och följer upp detaljer i arbetet. Kontrollerar att inget lämnas åt slumpen eller missats. Utför arbetsuppgifter på ett grundligt sätt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2020-09-28
Slutdatum: 2021-01-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-22
Referensnummer: C41695

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Jessika Granborg, Samordnare
Mobiltelefon: 0733-555803
Telefon: 040-6354247

Maria Dedic, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-915691
Telefon: 040-425691