Hoppa till innehåll

Verksamhetschef för elevhälsa

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en skolkommun med höga ambitioner och med fokus på att rusta våra barn och elever inför en spännande och föränderlig framtid? Har du idéer och tankar om hur ledarskap, organisation och elevhälsa kan smälta ihop och skapa förutsättningar för alla våra elever att lyckas så långt som möjligt. Drivs du av att se medarbetare med hög kompetens växa i sin professionella roll? Då är du personen vi söker!

Arbetsbeskrivning

Elevhälsan och studie-och yrkesvägledningen i Vellinge kommun är centralt organiserad och består av psykologer, kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger och studie-och yrkesvägledare, knappt 40 personer. Du ansvarar för elevhälsans medarbetare, ekonomi och utveckling samt planering och samordning av insatser. Uppdraget är att utveckla en framtidssäkrad utbildning genom att stödja, utmana och förstärka kärnverksamheterna och på så vis bidra elevernas utveckling mot skolans mål. Den centrala elevhälsan ska utgöra ett högkvalificerat stöd till rektorer och övrig personal inom utbildningsavdelningens verksamhet, men framför allt i det direkta arbetet med eleverna. Som chef för elevhälsan leder du och följer upp dess arbete. Du arbetar tillsammans med rektorerna i det centrala utvecklingsarbetet. Uppdraget innebär samverkan med många olika aktörer, såväl interna som externa. Du ansvarar för hälsofrämjande projekt både på lokal- och kommunövergripande nivå. I uppdraget ingår att systematiskt utveckla och följa upp elevhälsans arbete så att den möter verksamhetens behov av utveckling. Du ingår också i utbildningsavdelningens ledningsgrupp.

Elevhälsochefen ingår i Vellinge kommuns krisstödsorganisation. Du ansvarar för de samverkansavtal som kommunen har med Region Skåne. Du är verksamhetschef enligt hälso-sjukvårdslagen, ansvarar för beslut gällande särskola och tilläggsbelopp och har verksamhetsansvar för kommunens resursskola.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ledar- och chefserfarenhet och som har en relevant högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot undervisning, socialt eller medicinskt arbete. Givetvis är du väl förtrogen med skolans och elevhälsans styrdokument och har förmågan att fokusera på elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande uppdrag. Du har också tidigare erfarenhet av att arbeta med elevhälsoarbete, utvecklingsfrågor av olika slag samt samverkan med interna och externa aktörer. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet är en merit.

Vi tror att du trivs i rollen som en central nyckelspelare i utvecklingen mot en skola där drömmar föds och förverkligas, och där eleverna förbereds för en föränderlig framtid. I ditt ledarskap är du engagerad, professionell, transparent och modig. Tillsammans med dina medarbetare tar du ansvar för att alla barn och elever ska lyckas. Samtidigt som du har hög social kompetens och värderar samarbete högt har du egen drivkraft och självledarskap. Du är nyfiken och har god förmåga att tänka nytt vid behov. Du har en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam och arbetar resultatinriktat både gällande verksamhetens mål och ekonomi.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16
Referensnummer: C54659

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

En första intervju är planerad till den 20 maj på eftermiddagen. Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss

Kontaktpersoner

Anders Grundberg, utbildningschef
Telefon: 040-425306

Charlotte Sjödahl, biträdande utbildningschef
Telefon: 040-425243