Hoppa till innehåll

Henriksdalskolan söker grundskollärare F-3

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina 36500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du när till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.

Som du kanske vet har Vellinge kommun i flera år utsetts till Sveriges bästa skolkommun. Hos oss möts du av höga ambitioner, förväntningar och goda arbetsförutsättningar. Våra skolor håller hög kvalitet och vår ambition är att ”framtidssäkra” vår utbildning. Vi vill rusta våra elever med sådana förmågor som de allt snabbare förändringarna i samhälls- och yrkesliv kräver.

Vi söker lärare till Henriksdalskolan i Höllviken. Det är en helt ny skola som startade sin verksamhet i augusti 2019. Då började de första eleverna, årskull med barn födda 2013. Skolan har sedan fyllts på underifrån och vuxit med en årskull varje år. Detta läsår består skolorna av elever i F-klass till år 3. Läsåret 2028/2029 är det tänkt att skolan ska vara fullt utbyggd F-9 skola med plats för 550 elever.

Henriksdalskolan planeras vara klar för inflyttning 2025-2026 så du tillsammans med kolleger har möjlighet att skapa förutsättning från början. Fram till dess att skolan är färdigbyggd kommer eleverna att vara placerade i rymliga paviljonger på Sandeplanskolans område.

Arbetsbeskrivning

Vi vill att du ska vara med och tillsammans med oss skapa den bästa skolan. Tillsammans med dina kolleger stimulerar du elevernas utveckling och lärande genom att erbjuda eleverna ett meningsfullt lärande. Vi söker grundskollärare med inriktning mot de yngre åren som vill vara med och utveckla skolans pedagogiska verksamhet. Vi arbetar utifrån en positiv förväntan på elever och kolleger och våra värdegrundsord glädje, mod, trovärdighet och omtanke genomsyrar såväl vårt förhållningssätt som det pedagogiska arbetet med barnen. Vi lägger stor vikt vid samarbete, pedagogiska samtal och kollegialt lärande. Du delar mentorskapet med ytterligare en annan lärare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare med behörighet för de tidigare skolåren. Kompetens i musik, idrott eller specialpedagogik är meriterande. Du är en ansvarsfull och engagerad pedagog. Du har alltid elevens bästa i fokus och ditt synsätt präglas av respekt för den enskilde individen och dess behov och förutsättningar. Vi förutsätter att du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys och du utvecklar din undervisning med stöd i forskning. Vi ser att du är idérik, flexibel, har lätt för att samarbeta, har ett trevligt och proffsigt bemötande mot både pedagoger, elever och vårdnadshavare.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-02-01
Tillträde enligt ö.k
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-25
Referensnummer: C117023

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Cecilia Palm, Rektor
Telefon: 040-425165