Byggnadsinspektör

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Här är det nära till naturen och en stor arbetsmarknad i närområdet. Vi kan skryta med några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se. I vårt arbete vägleds vi av vår gemensamma värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje. Så vill du bidra till Vellinges samhällsutveckling? Är du byggtekniskt kunnig och tycker att bygginspektörsrollen och tillsyn är spännande? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Arbetsbeskrivning

Du kommer som byggnadsinspektör att arbeta i ett team med teknisk granskning, samråd, arbetsplatsbesök samt beslut om startbesked och slutbesked. Du kommer även att handlägga anmälningsärenden som Attefallsåtgärder och eldstäder samt ge råd och information till våra kunder och till allmänheten. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna i ditt team och med våra bygglovshandläggare, koordinatorer och administratörer.

Kvalifikationer

Vi söker en vikarierande byggnadsinspektör för en tidsbegränsad period under 2020. Du är utbildad byggnadsingenjör, bygglovhandläggare eller annan utbildning inom samhällsbyggnadsområdet, som vi bedömer som likvärdig. Du har dessutom kännedom om plan- och bygglagstiftningen och erfarenhet av att arbeta i bygglovsprocessens olika delar och tillämpa lagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. För att passa för denna tjänst krävs att du är en teamspelare och har ett kundfokus med hög servicekänsla. I det dagliga arbetet kommer du att ha kontakt med våra kunder i möten och platsbesök. Du behöver gilla att arbeta strukturerat och systematiskt och ha förmåga att se samband och utvecklingspotential i arbetssättet och ha lätt för att samarbeta med dina kollegor. Du förväntas delta aktivt i arbetet med att utveckla processer och rutiner för att optimera verksamheten på enheten och avdelningen.

I tjänsten ingår externa besök varför du behöver ha körkort för personbil.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Slutdatum: 2020-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-19
Referensnummer: A924910

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Myndighetsutövning bygger på god kommunikation, ett gott bemötande och service och därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.

Ett stort plus är om du kan tillträda tjänsten snarast. För rekryteringen tillämpar vi löpande urval och kommer kalla för intervju under ansökningstiden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Mentor Demjaha, Plan- och bygglovchef
Telefon: 040-635 43 24