Hoppa till innehåll

Stödassistent

Arbetsbeskrivning

Stödassistent LSS barn/ungdomsverksamhet På Ljungklockans korttids och fritids bedriver vi korttidsvistelse och korttidstillsyn.

Korttidsvistelse är en insats enligt LSS där barn/ungdomar ska få möjlighet till miljöombyte, social samvaro och för att anhöriga ska få avlastning. Under korttidsvistelsen sover de flesta barnen/ungdomarna hos oss. Korttidstillsyn är en insats enligt LSS där barn/ungdomar över 12 år har rätt till fritids innan och efter skola och/eller under studiedagar och lov.

I dina arbetsuppgifter som stödassistent på Ljungklockan arbetar du aktivt tillsammans med övrig personal och samordnare för att planera, utföra, följa upp och utvärdera barnen/ungdomarnas aktiviteter och stödinsatser. Arbetet omfattar upprättande av genomförandeplaner och avvikelser. Stödet du ger anpassas alltid utifrån den enskilde och det kan ingå både omsorgsnära arbete men också stöd i sociala situationer.

Vi arbetar med att stimulera barnen/ungdomar med både individuella och gemensamma aktiviteter. Vi arbetar utifrån barnet/ungdomens delaktighet och självständighet.

Tjänsten är ett vikariat på ca 60 % och arbetstiden är måndag-fredag mellan 13-17.30. Vid lov kan tjänsten ökas upp då behovet förändras. Löpande rekrytering-

Kvalifikationer

Kunskap om målgruppen, LSS pk 1 - Krav Kunskap om och erfarenhet av arbete med målgruppen pk 1 inom LSS

TEACCH-utbildning - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik

TAKK - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av arbete med tecken som alternativ och kompletterande kommunikation

Motiverande samtal - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av motiverande samtal eller liknande

Samtalsmatta, sociala berättelser, seriesamtal el motsvarande - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av metoder som stödjer kommunikation och möjlighet att förstå sociala situationer

Lågaffektivt bemötande - Meriterande / Fördel Utbildning i och erfarenhet av lågaffektivt bemötande

Anhörigstöd - Meriterande / Fördel Erfarenhet av anhörigstödjande arbete

Ansvarstagande - Krav Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Kommer med förslag på lösningar. Erkänner misstag och arbetar för att rätta till dem. Håller tidsramar.

Flexibel - Krav Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Samarbete - Krav Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Strukturerad - Krav Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn - Meriterande / Fördel Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2023-04-03
Slutdatum: 2023-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-21
Referensnummer: C127551

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ida Thomsen, Enhetschef LSS gruppboende/ Korttids-fritids
Telefon: 0709915691

Jessika Granborg, Samordnare
Telefon: 040-6354257