Hoppa till innehåll

Arbete- och etableringscoach

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med med att stödja, vägleda och motivera individer mot ett mer självständigt liv?

Vi söker nu en arbete- och etableringscoach att ingå i ett fantastiskt team hos Arbete och etablering utförare.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som arbete- och etableringscoach hos oss på Arbete och etablering förväntas du att arbeta med mottaget av nyanlända och den initiala delen av etableringsprocessen, men även andra målgrupper som står långt från arbetsmarknaden. I tjänsten ingår det praktiska arbetet med mottaget av nyanlända, att stödja, vägleda och motivera individer i resan mot egenförsörjning genom utbildning och arbete.

Centralt i uppdraget är att stödja i det vardagliga och hjälpa till att skapa och stärka ett nödvändigt nätverk, såsom kontakter med myndigheter, skola/barnomsorg, sjukvård och andra prioriterade aktörer.

Som arbete- och etableringscoach behöver du ha förmågan att se ditt arbetes betydelse för individen och samhället i stort, det kräver en helhetssyn och förmåga att prioritera i dina arbetsuppgifter.

Du ansvarar även för en löpande dokumentation i våra verksamhetssystem kring de ärenden du hanterar. Genom en tydlig dokumentation garanterar vi en likvärdig service för våra deltagare.

Samverkan är basen i ditt arbete för att kunna hjälpa individer som är i behov av stöttning för ett mer självständigt liv med både bostad och arbete. Detta ställer krav på dig att på ett tydligt kommunikativt sätt, skriftligt som muntligt, samarbeta med olika aktörer runt individens process.

Kvalifikationer

Du har en universitet- eller högskoleutbildning riktat mot socialt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner som likvärdig.

Du har arbetslivserfarenhet inom socialt arbete och meriterande om du har arbetat med målgruppen, nyanlända, sedan tidigare.

B-körkort är ett krav.

Flerspråkighet är meriterande.

Du har en förmåga att prioritera i ditt arbete utifrån såväl helhetssyn som detaljperspektiv. Detta ställer krav på ett flexibelt förhållningssätt utifrån de olika situationer och krav som ställs inom socialt arbete.

Du är lyhörd, lösningsfokuserad och hanterar utmaningar med mod och omtanke. Du upplevs som tydlig i såväl tal som skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-02-28
Tillträde enligt överenskommelse
Slutdatum: 2024-01-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-27
Referensnummer: C117447

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Dennis Mårtensson, Verksamhetschef

Nima Mäki, Enhetschef
Telefon: 040-425656