Utbildningschef

Om arbetsplatsen

Uppdraget: Att stärka en framtidssäkrad utbildningsverksamhet som rustar våra elever för vuxen- och arbetslivet

Samtidigt som samhället blir mer digitaliserat och automatiserat vet vi att unikt mänskliga kvaliteter och egenskaper kommer att bli viktigare. Framtidssäkrad utbildning innebär att vi fokuserar på att stimulera alla de förmågor som kommer att efterfrågas och krävas den dag våra elever kliver ut i vuxen- och arbetslivet. Som utbildningschef blir du en viktig del i att förverkliga dessa ambitioner.

Åtta rektorer samt åtta medarbetare inom utbildningsavdelningens administration är direkt underställda utbildningschefen. Avdelningen har en total budgetomslutning på drygt 900 msek. Under 2020 kommer ett stort fokus ligga på att ta fram en handlingsplan för Framtidssäkrad välfärd med sikte på 2030.

Vi erbjuder en spännande roll i en organisation med höga ambitioner och som redan är i framkant av utvecklingen.

Arbetsbeskrivning

Som utbildningschef är du huvudman för driften av den egna regiverksamheten inom utbildningsområdet. Du har också en viktig roll som representant för kommunen som finansiär av all utbildning inom det geografiska området; Vellinge kommun. Mycket av förskoleverksamheten drivs av privata aktörer och det finns flera friskolor i kommunen. Det är av vikt att skapa hållbara och goda relationer med externa aktörer. I rollen ligger att ha god kompetens inom juridik, förvaltning samt en god språklig kompetens. I din roll ingår att vara del av kommunledningen och ha förmåga att ha ett kommunbästa perspektiv för ögonen.

Du kommer att ha personal-, verksamhets- och budgetansvar för den pedagogiska verksamheten och arbetar övergripande i nära ledarskap med politik, övrig kommunal verksamhet och rektorer. Verksamheten omfattar förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, modersmålsundervisning, elevhälsa och SFI.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en gedigen erfarenhet av ledande position inom skolområdet där du även lett andra ledare. Du har erfarenhet av kommunal förvaltning och att arbeta nära den politiska ledningen med ett tydligt verksamhetsfokus. Som ledare är du kommunikativ, prestigelös, emotionellt stabil och bra på att skapa struktur och en sund kultur. Du har haft större budgetansvar samt intresse och kunskap om ekonomistyrning och ekonomisk uppföljning.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-02
Referensnummer: C35599

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Du kan också ta en första konfidentiell kontakt med Christian Nyhlén på Mercuri Urval, tel 0733-667576 som vi samarbetar med i denna rekrytering

Kontaktpersoner

Christian Nyhlén, Konsult Mercuri Urval
Telefon: 040-6697576