Förskollärare till Skanörs förskola

Om arbetsplatsen

På Skanörs förskola finns idag ungefär 120 barn i åldern 1-4 år, fördelade på sex avdelningar. På våren startar Rödhaken, förskolans uteverksamhet för fyraåringarna, med inriktning mot natur och miljö. För att stödja barnen i deras utveckling är språkverkstad, matteverkstad, sånglekar och gymnastik naturliga aktiviteter i barnens vardag. Vi observerar den fria leken för att upptäcka barnens intresse, vilka vi sedan fördjupar oss i genom olika tema. Miljön och naturen kring Skanörs förskola erbjuder spännande utflykter och vi lär barnen att vårda och vara rädda om den. Vi går på teater, besöker konsthallen och Skanörs bibliotek. På fredagarna stärks gemenskapen med sång för alla barn och vuxna.

Arbetsbeskrivning

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation

Vara trygg med att arbeta med lärplattor.

Kommunikativ (muntlig), Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Flexibel, Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Strukturerad, Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Helhetssyn, Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-07
Enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-09
Referensnummer: C33350

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ulf Becker, Biträdande rektor
Telefon: 040-42 52 21