Hoppa till innehåll

Servicemedarbetare vård- och omsorgsboende St. Knut och Aspen

Om arbetsplatsen

St Knut och Aspens vård- och omsorgsboende övergick i kommunal regi 16 januari 2023 efter många år i extern regi. St Knut och Aspen ligger i vackra Falsterbo och verksamheten har 99 vårdtagare fördelade på 9 avdelningar inom demens, somatik och korttid. Verksamheten har också en dagverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och skapa guldkant i vardagen för våra vårdtagare!

Våra undersköterskor på vårt äldreboende behöver ha fullt fokus på omvårdnadsarbetet av de äldre. Vi söker dig som vill arbeta med serviceuppgifter som avlastar vår omvårdnadspersonal, t ex städ, tvätt, förbereda mat och hantera disk.

Under förutsättning att erforderliga beslut fattas kommer vi att rekrytera en servicemedarbetare till varje avdelning, totalt nio.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara av avlastande karaktär för omvårdnadspersonalen samt att frigöra tid för dem för att kunna ge mer omvårdnadstid till vårdtagarna. Vissa av deras arbetsuppgifter kommer att lyftas över till servicemedarbetare.

I dina arbetsuppgifter ingår bl. a ansvar för städ av vårdtagarnas lägenheter, mottagning av leveranser, tvätt av boendes kläder, baka, samtala, umgås och eventuellt enklare hantering av måltider. Du kommer även att vara behjälplig i andra serviceuppgifter som kan förekomma på boendet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på äldreboende, inom service, städarbete och livsmedelshantering. Vi vill att du kan arbeta självständigt men också kunna samarbeta med annan personal. Du är i god fysisk form eftersom det ingår en del tungt arbete. En viss datavana bör du ha och du ska lätt kunna förstå instruktioner som tex hantering av vissa kemikalier och diverse rutiner och riktlinjer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett trevligt bemötande.

Brinner du för service och våra äldre? Då kan det vara dig vi söker för uppdraget som servicemedarbetare på vårt äldreboende!

Kvalifikationer

Det är ett krav med någon form av serviceinriktad gymnasial utbildning och att du har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, har viss datorvana och är serviceinriktad.

Har du erfarenhet av att i arbetslivet självständigt ta ansvar för egna arbetsuppgifter i såväl framgång som motgång är det meriterande. Det är också viktigt för oss att du tar ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver göras för att verksamheten ska uppnå sina krav på säker hantering av förekommande arbetsuppgifter. Att du kan komma med förslag på lösningar samtidigt som du kan ta mot förslag på förbättringar och hålla uppsatta tidsramar är viktigt i ditt arbete.

En öppenhet för att anpassa ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar är en förutsättning då arbetsuppgifterna eventuellt kan komma att ändras över tid. Därför vill vi att du är en flexibel person som kan anpassa dig och ditt arbete efter våra boendes behov och önskemål. Att du är mån om din egen utveckling och ditt fortsatta lärande är positivt och det ser vi som en bra egenskap.

För uppdraget är det viktigt att du också har en god samarbetsförmåga med övrig personal som arbetar på boendet. Vi förutsätter ett gott bemötande i alla lägen, gentemot alla du möter under din arbetsdag. Att du kan uppmärksamma andras synpunkter och önskemål, identifiera och utveckla relationer är oerhört viktig då du kan ses lite av en spindel i nätet för servicearbetet på verksamheten. En viktig egenskap är också att du kan dela med dig av din kompetens och hjälpa och stötta kollegor.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-06-01
Kan eventuellt vara aktuellt med tidigare tillträde.
Slutdatum: 2023-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-29
Referensnummer: C128847

Sök jobbet här

Antal tjänster

9

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Sofia Tidstam, Enhetschef
Telefon: 040-425080

Åsa Ek, Verksamhetschef Äldreomsorg
Telefon: 040425044