Hoppa till innehåll

Stödassistent timanställd

Arbetsbeskrivning

Vi i Vellinge kommun söker nu timvikarier i alla våra LSS-verksamheter.

Arbetsuppgifterna består av stödjande och motiverande samtal, sociala aktiviteter i och utanför hemmet, vardagsnära sysslor, delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser och personlig omvårdnad utifrån individuella behov. Du arbetar aktivt tillsammans med övrig personal för att planera och utföra den enskildes aktiviteter och stödinsatser. Vi vill att all vår personal ska arbeta för att främja den enskildes delaktighet och självständighet.

Våra verksamheter: Boendestöd - Du utgår från en personallokal på Almgården och åker hem till den enskilde för att ge stöd i den enskildes egna boende. Här arbetar man till största del ensam vilket kräver att du är trygg i din roll. Arbetspassen ligger dagtid + helg.

Daglig verksamhet Vår verksamhet är indelad i två delar, sinnesstimulering och arbetsinriktning. I sinnesstimuleringen stöttar du den enskilde till delaktighet och självständighet i aktivitet i bl a våra sinnesrum, bakning, matlagning, fysisk aktivitet och utflykter. På arbetsinriktningen utförs arbete som någon annan verksamhet har beställt. Vi driver bl a ett bageri, café, tryckeri, montering och fixartjänst. På daglig verksamhet arbetar man enbart dagtid. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp.

Ljungklockans korttids/Fritids - Korttids är en barn/ungdoms verksamhet där man sover över, både på vardagar och på helger. Fritids kommer barnen/ungdomarna till efter skolan är slut under vardagar men också på alla lov. Här arbetar vi med att stimulera barnen/ungdomar med både individuella och gemensamma aktiviteter. Här arbetar man till största del tillsammans med kollegor. Här ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med barn/ungdomar sedan tidigare. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. Arbetspass finns dygnet runt.

Gruppbostad - På en gruppbostad finns det mellan 5-6 lägenheter och gemensamhetsutrymmen. I Vellinge kommun finns fem olika gruppbostäder. Här stöttar man både individuellt i den enskildes hem med varagsnära sysslor men även i grupp med det sociala stödet. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. Arbetspass finns dygnet runt.

Servicebostad - På Lillgårdens servicebostad finns 16 lägenheter, här utgår man från det gemensamma utrymmet och går till den enskildes lägenhet för att stötta i olika situationer. Som personal arbetar du både individuellt och i grupp. Arbetspass finns dygnet runt.

Kvalifikationer

Erfarenhet/kunskap - Meriterande / Fördel Tidigare arbete inom LSS

Flexibel - Meriterande / Fördel Anpassar med lätthet sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Agerar prestigelöst i samband med förändringar. Agerar för att främja sin egen utveckling och fortsatta lärande.

Stresstålig - Meriterande / Fördel Prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Behåller sitt lugn oavsett omständigheter.

Självgående - Meriterande / Fördel Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2023-02-01
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-12
Referensnummer: C112720

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Ida Thomsen, Enhetschef LSS gruppboende/ Korttids-fritids
Telefon: 0709915691

Jonna Rosenqvist, Enhetschef LSS Daglig verksamhet
Telefon: +4640425664

Karolina Svensson, Enhetschef LSS gruppboende/boendestöd
Mobiltelefon: 0709915694
Telefon: 040425694

Vivi Andersson, Enhetschef LSS Serviceboende/socialpsykiatri
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696