Korttidsfamilj sökes

Om arbetsplatsen

Korttidsvistelse utanför det egna hemmet är en insats man kan beviljas om man tillhör personkretsen enligt LSS. Korttidsvistelse är till för att ge den enskilde möjligheten till rekreation och miljöombyte och för att ge anhöriga tillfällen för avlastning. Korttidsvistelse kan anordnas i korttidshem, i en annan familj eller på något annat sätt t ex lägervistelse.

Arbetsbeskrivning

Korttidsfamilj sökes till pigg och glad pojke född 2009. Han har intresse för fotboll, ipad, barnfilm, utflykter och mycket mer. Han är verbal, kvicktänkt och har en stor portion humor. Vid längre förflyttningar behöver pojken sin rullstol. Kortare sträckor använder han sig av sin rullator eller genom att krypa. Han har en stark överkropp och kan själv ta sig från krypandes upp i en soffa eller till en köksstol. Pojken behöver hjälp med att ta sig i och ur sitt ståskal som han använder 1 timme per dag. Han behöver även hjälp vid toalett och duschsituationer. I matsituationer kan han ibland behöva hjälp med att dela maten.

Kvalifikationer

Ni är naturligtvis barnkära och är positiva och trygga i er själv och vill gärna avlasta pojkens familj genom att ta emot honom i ert hem en helg i månaden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ersättning utgår enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. Arvode och omkostnadsersättning utbetalas efter utförd och redovisad insats

Aktuella korttidsfamiljer kontrolleras alltid i brotts- och socialregister.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2020-02-01
Tillträde enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-24
Referensnummer: A921578

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Kontaktpersoner

Cecilia Rosencrantz, Samordnare
Mobiltelefon: 0709-91 56 81
Telefon: 040-42 56 81