Hoppa till innehåll

Fritidspedagog/lärare i fritidshem till Södervångskolan i Vellinge

Om arbetsplatsen

Vi söker en positiv och engagerad pedagog som älskar att arbeta på fritids!

Fritidshemmet har stor betydelse för våra elevers trygghet, utveckling och lärande. Södervångs fritidsverksamhet präglas av mycket glädje och engagemang från vår personal och givetvis också våra fantastiska elever. Vi har förmånen att ha en hög andel behöriga pedagoger, både på fritids och i grundskolan. På fritids har vi dessutom en jämn könsfördelning bland personalen vilket vi ser som en fördel för eleverna.

Vi har valt att organisera våra fritidsavdelningar utifrån ett åldersintegrerat perspektiv. Vi har två avdelningar för eleverna i förskoleklass samt åk 1 och 2 Sjörövarna och Piraterna. Eleverna som går i årskurs 3 och uppåt går på avdelningen Skeppet. Vi rekommenderar dig att ta en titt på Södervångskolans Facebooksida där vi presenterar ett axplock av våra aktiviteter.

Södervångskolan ligger i Vellinge tätort, med gröna omgivningar och goda pendlingsmöjligheter. Södervångs verksamheter omfattar förskola, pedagogisk omsorg samt skola F-9 med fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-6. Skolan kännetecknas av ett positivt klimat, här möts du av engagerade, kreativa och professionella kollegor samt härliga barn och ungdomar. En del av eleverna i i årskurserna 4-9 går i musikklass, dit elever från hela kommunen är välkomna att söka.

Nu i höst startar vi upp ett övergripande läsprojekt där alla våra verksamheter ska involveras.

Vårt arbete utgår från värdegrundsorden glädje, omtanke, mod och trovärdighet.

Arbetsbeskrivning

Vill hoppas att du vill vara med och bidra med din kompetens och erfarenhet i det otroligt viktiga uppdraget som fritidspedagog: - Att med hjälp av fritidspedagogiken fokusera på elevernas sociala, emotionella och praktiska utveckling samt att ge eleverna möjlighet att utveckla breda kompetenser såsom samarbetsförmåga och problemlösning.

- Att berika lärandet i förskoleklassen och grundskolan genom att göra undervisningen situationsstyrd, upplevelsebaserad och grupporienterad.

Fritidspedagogerna på Södervång bedriver också vår uppskattade Rastis-verksamhet för elever upp till årskurs 6.

Varje vecka har du såväl enskild planeringstid som planering med kollegorna på avdelningen och dessutom veckomöte med all personal på fritidshemmet.

I tjänsten ingår samverkan med skolverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker en positiv och engagerad pedagog som älskar att arbeta på fritids!

Vi vill att du är behörig fritidspedagog/lärare i fritidshem och har du erfarenhet ser vi det som positivt.

Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever med NPF-utmaningar, är lyhörd för elevernas behov och arbetar för delaktighet och inkludering. Du utgår från att barn gör rätt om de kan och att vi som vuxna i verksamheten behöver skapa förutsättningar för barnen att göra rätt.

Du har lätt för att samarbeta med kollegor och annan personal på skolan, mot det gemensamma målet att eleverna ska nå sin fulla potential.

Du är prestigelös och strävar hela tiden efter att utveckla dig själv och lära dig hur du blir en bättre pedagog, utifrån evidensbaserad forskning. Detta är en nödvändighet då skolans värld är föränderlig.

Du bidrar med din positiva människosyn till ett bra samarbete och hög trivsel på arbetsplatsen, för både barn och vuxna. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-25
Referensnummer: C99462

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och vill därför uppmana dig att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Aneta Hadi, Biträdande rektor